Case-esimerkki: Mobiliteetin hallinta pilviaikakaudella

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän (JAO) strategiassa oli tavoitteena siirtyä kohti modernimpaa päätelaitemaailmaa.

Organisaatio arvioi useita kilpailevia tuotteita mm. mobiililaitehallintaan liittyen, kunnes kesällä 2015 he päättivät että Microsoftin Enterprise Mobility Suite on heille paras kokonaisratkaisu mobiliteetin hallintaan.

 

Palvelujen käyttö mobiililaitteilla

JAO:n IT-suunnittelija Marko Loukkaanhuhta toteaa: ”Hankimme Microsoftin Enterprise Mobility Suiten (EMS), koska meidän mielestämme se oli markkinoilla olevista vaihtoehdoista paras askel kohti modernia mobiililaitteilta käytettävien palveluiden aikaa. Käyttöönottokumppaniksi halusimme ammattitaitoisen ja kokeneen kumppanin auttamaan meitä kohti tuota tavoitetta ja Onrego vaikutti oikealta kumppanilta tähän.”

Pilvipalvelulla ketteryyttä ja nopeutta

Intunen joustavan itsepalveluun pohjautuvan mobiililaitteiden hallinnan ansiosta Jyväskylän koulutuskuntayhtymän IT-asiantuntijat voivat tarjota uusia palveluita loppukäyttäjille ketterästi ja nopeasti, ilman suuren laitemäärän hallinnoinnista kertyvää lisätyökuormaa.

Mobiililaitteita organisaatiolla on yli 1200. Azure Active Directory Premiumin salasanojen palauttamiseen liittyvä itsepalvelutoiminto mahdollistaa, että loppukäyttäjät voivat turvallisesti uusia unohtuneen salasanansa myös IT:n palveluaikojen ulkopuolella. Tämä ratkaisu keventää IT:n työkuormaa nykyisestä merkittävästi, ja tällä hetkellä JAO arvioi ratkaisun laajentamista koskemaan myös opiskelijoita.

Tietoturvan hallintaa itsepalveluna

Tietoturvaryhmien hallinta itsepalveluna puolestaan avaa JAO:lle täysin uusia mahdollisuuksia jalostaa strategiaansa eteenpäin. Palvelun avulla JAO voi tarjota eri resurssien omistajille täyden hallintaoikeuden resurssien käyttöön liittyen. Lisäksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä arvioi parhaallaan Azure RMS:n käyttöä arkaluonteisen kommunikaation ja tiedostojen jakamisen suojaamiseen.

Avaimet käteen, budjetissa pysyen

”Kokemukset EMS-ratkaisuista sekä Onregosta kumppanina ovat olleet tähän asti erittäin positiivisia. Onrego toimitti erittäin nopeasti ja ketterästi toivomamme palvelut ja jopa enemmänkin kuin mitä tarjouksessa oli sovittu.”

”Kaikki palvelut toimitettiin avaimet käteen -periaatteella ja budjetissa pysyttiin täydellisesti. Heidän asiantuntijansa olivat erittäin osaavia ja ammattitaitoisia, ja saimme heiltä laadukkaat koulutukset palveluiden hallinnointiin liittyen. Olemme varmasti yhteydessä heihin myös tulevissa hankkeissa.”, Loukkaanhuhta jatkaa.

Onrego on Microsoft Elite Enterprise Mobility, Gold Cloud Platform ja Gold Datacenter kumppani. Onrego kiihdyttää pilveen menoa ja auttaa asiakkaitaan siirtymään palvelutuottamisen mallista palveluhallinnan malliin.

Jaa