Hae sivustolta

Onrego - julkipilven ja Azuren asiantuntemusta

Pilven hallintamalli

Julkipilven hallintamallien (cloud governance) toteutukset ja päivitykset.

Ota yhteyttä

Pilven hallintamallin avulla varmistamme, että pilvipalvelut otetaan yrityksessäsi käyttöön hallitusti ja turvallisesti. Hallintamalli on dokumentaatio, joka ohjeistaa sekä omaa henkilöstöäsi että kumppaneitasi toimimaan yhdenmukaisesti pilvessä.

Kysy lisätietoja

Tomi Viinikainen
+358 50 373 0217
tomi.viinikainen@loihde.com

Hyvin hallittu

Tietoturva ja kulutus kontrolliin

Yksi julkisen pilven keskeisimpiä arvolupauksia on nopeus. Päätöksiä tehdään vauhdilla ja matka päätöksestä sovelluksen tai palvelun tuotantoon ja julkaisuun voi tapahtua hyvinkin ripeästi. Hallintamalli auttaa sinua pitämään pilviympäristösi kulutuksen ja tietoturvan paremmin kontrollissa.

Kysy lisätietoja
Mitä palvelumme sisältää?

Parhaat käytännöt

Yhdessä luomme ja määritämme hallintamalliin parhaat käytännöt ja menettelyt, kun uusia sovelluksia tuodaan pilviympäristöön.

Yhteiset pelisäännöt

Hallintamalli toimii sekä sisäisenä että ulkoisena ohjeistuksena, miten pilven resursseja käytetään.

Ei mikään linkkikokoelma

Hallintamalli luodaan varta vasten teidän pilviympäristöllenne. Meidän hallintamalli-dokumentaatio ei ole mikään linkkikokoelma pilvialustojen dokumentaatioihin, vaan varta vasten teidän pilviympäristöä koskeva ohjeistus. Hallintamallin toteutus tehdään työpajatyöskentelyllä.

Turvallinen ja kustannusoptimoitu ympäristö

Hallintamalli luo vankan perustan pilven tietoturvalle ja pilven kustannusten ja kulutusten optimoinnille.

Microsoft Azure - Onrego
Yhteiset pelisäännöt

Julkisen pilven pelikirja

Dokumentoimme hallintamalliin parhaat käytännöt, joita tulee noudattaa kun uusia palveluita siirretään tai rakennetaan pilviympäristöösi. Näin varmistamme toiminnan yhdenmukaisuuden.

Uusien henkilöiden on helppo toimia julkisen pilven viitekehyksessä, kun olennaiset käytössäännöt ja resurssien käyttötavat on määritelty sekä kuvattu.

Kysy lisätietoja
Hallintamalli ottaa kantaa seuraaviin asioihin

Design principles

Miten palvelut suunnitellaan ja rakennetaan pilviympäristöön?  Miten huomioidaan toimintavarmuus ja kustannusten optimointi palveluita suunniteltaessa (PaaS, IaaS, SaaS)?

Identity & access management

Julkisessa pilvessä on useantasoisia hallintatunnuksia. Miten niitä käytetään, miten ne tulisi suojata ja mitä oikeuksia annetaan kumppaneille?

Cost optimization

Miten pilven kulutusta ja kustannuksia seurataan? Miten kustannukset jyvitetään organisaatiossasi ja/tai kumppaneiden kanssa?

Security

Mitkä ovat tietoturvan minimivaatimukset omassa organisaatiossa? Entä kumppaneille, jotka käsittelevät dataasi ja sovelluksiasi pilvessä? Miten tietoturvaa valvotaan?

Pilven hallintamallin hyödyt

Ilman Governance-mallia yrityksesi pilviympäristöstä tulee villi länsi. Esimerkiksi  tietoturvasta on vaikeaa, jopa mahdotonta, saada keskitetty ote ja näkymä.

Hallintamallin merkitys korostuu etenkin monitoimittajaympäristöissä. Uusien henkilöiden ja ulkopuolisten kumppanien on helppo toimia yrityksesi julkisen pilven viitekehyksessä, kun siihen liittyvät olennaiset käytössäännöt ja resurssien käyttötavat ovat määritelty ja kuvattu.

Miten liikkeelle?

Onko teillä tarvetta pilven hallintamallille? Olemme toteuttaneet lukuisia pilven hallintamalleja erilaisille organisaatioille eri toimialoilla. Kerromme mielellämme näistä lisää.

Laita viestiä lomakkeella tai soita 020 7191 430.

Kysy lisätietoja
=
Miten näitä tietoja käsitellään? Tutustu tietosuojaselosteeseemme.
Microsoft Azure asiantuntemusta

Pilvivalmennus

Kasvata omaa tai tiimis pilviosaamista. Pilvivalmennus on IT-ammattilaisille suunnattu julkipilven ja Azuren valmennusohjelma.

Tutustu valmennukseen