uhkakuva

Ransomware on ikävä ilmiö

Verkkorikokset ovat mannaa kansainväliselle rikollisuudelle. Uusin ilmiö on kiristysohjelmat, eli ransomware. Kiristysohjelmat leviävät yritysten tietokoneisiin ja palvelimiin, kryptaten saastuneiden koneiden kovalevyn. Jotta kryptaus puretaan, haittaohjelman mukana leviävässä ilmoituksessa vaaditaan maksettavaksi tietty summa.

Päivitykset kuntoon

Palvelimiin ja työasemiin nämä ohjelmat voivat tarttua monella eri tavalla, mutta usein niillä on yksi yhteinen nimittäjä – päivitysten laiminlyönti.

Yritysten IT-infran hajautuessa alihankkijoille, eri toimittajille ja pilvipalveluihin heikentää näkyvyyttä infran todelliseen tilaan. Usein asiakas on vain kumppanin lupauksen varassa siitä, että ylläpidossa olevat palvelimet on päivitetty asianmukaisesti.

Helppo ratkaisu on olemassa

Microsoft on tuottanut pilvipalvelun, jonka avulla voidaan valvoa palvelimien ja työasemien terveydentilaa yhdestä paikasta.

 

Kokonaisnäkymä yrityksen turvallisuustilanteesta, Microsoft OMS Azuressa

Palvelun avulla louhitaan asiakkaan logidataa ja luodaan siitä graafisia näkymiä. Näkymissä kerrotaan yrityksen työasemien terveydentilan lisäksi myös erilaisia parhaita käytäntöjä tietoturvan parantamiseksi.

Uhat ja hälytykset, Microsoft OMS Azuresta

Saatavilla olevan datan avulla pystytään havaitsemaan myös muunlaisia tietoturvahyökkäyksiä.

Vielä kerran GDPR

Palvelulla voidaan taklata myös GDPR:ään liittyviä tarpeita, kuten tietoturvahyökkäysten havainnointi ja niistä raportointi.

Korjataanko teidänkin työasemavalvontanne? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

 

Jaa