Web_windows10_kuva

Windows 10 – käyttöjärjestelmän uusi elämä

Parhaimmillaan oikein valittu käyttöjärjestelmä vähentää kustannuksia ja helpottaa työskentelyä. Edullista ja tehokasta, mikäs sen parempaa.

 

Uuden käyttöjärjestelmän käyttöönotto voidaan kokea pitkäkestoiseksi ja hankalaksi toteuttaa. Windows 10 kohdalla näin ei ole, vaan se suunniteltiin helpoimmaksi, tietoturvallisimmaksi ja joustavimmaksi käyttöjärjestelmäksi koskaan, elinkaarikustannukset edellä. Pilvi-integraatio mahdollistaa työskentelyn missä vain, useilla eri päätelaitteilla.

 

Miksi siis valita Windows 10?

– Tuoteversioiden uusiutuessa sovellustason tuki pikkuhiljaa hiipuu vanhemmille käyttöjärjestelmille. Laitevalmistajat lopettavat ajureiden tuottamisen ja testaamisen vanhemmille käyttöjärjestelmäversioille. Nykyjään kaikki tuki ja testaus suoritetaan uusimpia käyttöjärjestelmiä silmällä pitäen, kertoo Sami Savolainen, Technology Consultant Onregolta.

– Kolme vuotta saattaa tuntua pitkältä ajalta, mutta Windows 7 tuki loppuu 17.1.2020. Osalle laitteista tuki loppuu jo tänä syksynä, jatkaa Sami. – Sovellusten testaus ja päivitysversioiden hankkiminen sovellustoimittajien kanssa pitäisi olla jo kovaa vauhtia käynnissä.

Sami on paitsi Windows-asiantuntija, myös pilvi-intoilija. – Windows 10 tukee suoraan Azuren aktiivihakemistoon ja mobiilihallintaan liittämistä ilman lisäsovelluksia. Ensimmäistä kertaa on tehty todella helpoksi suoraan pilvipalvelupohjaiseen hallintaan liittäminen. Tämä on oikein hyvä uutinen yrityksille, jotka suunnittelevat jo pilvipalveluiden laajempaa hyödyntämistä, tarkentaa Savolainen.

– Ylläpidon piirissä työskentelevät tietävät, että päivityksiä julkaistaan kuukausittain ja suurin osa on erikseen asennettavia. Windows as a Service–malli on jatkuvasti päivittyvä käyttöjärjestelmä ja ne vanhat, työläät muutaman vuoden välein tehtävät Service Pack –projektit jäävät historiaan. Säännöllinen päivitys on tätä päivää ja pilveen siirtyminen antaa käyttäjälle entistä laajemmat oikeudet, joita hallinnoidaan tietoturvallisesti ylätasolla, kertoo Savolainen. – Tietoturva on äärimmäisen tärkeää. Käyttäjätunnus/salasana-pariin perustuvan tunnistautumisen voi jo nyt korvata biometrisillä menetelmillä tai PIN-koodimallilla. Vaikkakin monet vielä salasanatunnistusta käyttävät, ottaa Windows 10 myös tämän huomioon Credential Guard-ominaisuuden myötä. Se estää salasanakalasteluun perustuvat tietoturvahyökkäykset, Sami jatkaa.

– Olen ollut mukana auttamassa jo kymmeniä yrityksiä siirtymään käyttöjärjestelmän uusimisen myötä pilveen. Kokemuksesta voin sanoa, että Windows 10-projektit ovat olleet konsultointiurani helpoimpia toteuttaa. Olin mukana kehittämässä Onregon siirtymämalleja, joiden avulla onnistutaan melkeinpä ihan aina ilman kummempia kommervenkkejä, intoilee Sami. – IT-resurssien hankkiminen palveluna on parhaita päätöksiä, mitä yritys voi tehdä, pamauttaa Savolainen.

Sami ja muut asiantuntijamme, konsulttimme ja arkkitehtimme auttavat kaikenkokoisia organisaatioita käyttöjärjestelmäpäivityksissä jatkuvasti.

Onregon tuotteistetut mallit päivityksiin; Pikalähtö ja Windows 10 Suunnittelu- ja Proof-of-Concept-toteutus ovat nyt saatavilla.

 

Lisätiedot ja tilaukset:

myynti@onrego.fi
020 7191 430

 

 

Jaa