Digitaalinen muutos on käynnissä – oletko valmis?

Tampereella 29.3.-30.3. järjestettiin IoT-seminaari Tampereen Ammattikorkeakoulun tiloissa. Onregon IoT & Analytics Business group lead, Mikko Keränen oli mukana verkostoitumassa ja IoT-asiantuntijamme Tero piti seminaariesitelmän aiheesta Machine Learning ja IoT.

– Useat yritykset ovat muutoksen risteyksessä ja pohtivat, miten heidän tulisi lähteä etenemään digitaalisen transformaation osalta, kertoo Keränen. – Liiketoiminnalle on syntynyt aivan uusia mahdollisuuksia, työntekijät ja IT esittävät jatkuvasti ideoita ja vaatimuksia siitä, miten ja missä tietoa käsitellään ja miten tiedon hallintaa ja hyötykäyttöä lähdetään edistämään.

Keskusteluissa ja esityksissä nousi esille erityisesti se, että digitaalisen transformaation pohjalle tarvitaan aina skaalautuva ja moderni alusta, jonka päälle voi lähteä rakentamaan uusia sovelluksia. Tieto pitää keskittää ja kerätä erilaisista tietolähteistä, sensoreista ja järjestelmistä. Sovelluksia, tiedon visualisointia ja datan analysointityökaluja varten pirstaloinut tieto ja raakadata pitää saada kustannustehokkaaseen paikkaan.

– Onregolla on mahdollisuus ryhtyä useiden sovelluskehittäjien ja softatalojen kanssa kumppanuussuhteeseen. Meillä on erittäin vahvaa Azure-osaamista, josta todisteena on viime vuoden aikana suoritetut liiketoimintalähtöiset Azure-työpajat. Noin 60 eri asiakasta sai Onregon ammattitaitoisilta konsulteilta lisäarvoa liiketoimintaansa, selventää Mikko Keränen. – Erityisen hyvänä uutena aluevaltauksena pidän juuri lanseerattua Muutoslabraa, missä sparrataan ja etsitään asiakkaiden liiketoiminnan kipupisteitä ja rakennetaan muutospolku digitaaliseen transformaatioon, intoilee Keränen.

Kannattaa siis valmistautua digitaaliseen muutokseen. On hyvä tietää, miten digitaalisaation luomaan disruptioon pitää valmistautua ja millaisessa murroksessa oma toimiala on menossa. Tärkein kysymys kaikista on kuitenkin se, voiko yritys itse tuoda toimialalleen uuden tavan toimia ja aiheuttaa kilpailijoille päänvaivaa.

– Onregon IoT-osaaminen on pitkällä, katse on jo kaukana tulevaisuudessa. Uskon, että Muutoslabran avulla voimme tarjota monille toimialoille ja yrityksille oman mahdollisuutensa disruptioon ja aitoon digitaaliseen muutokseen, visioi Keränen.

Jäikö Digitaalinen muutos mietityttämään? Mikko vastaa mielellään puhelimeen ja kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin digitaalisesta transformaatiosta:

Mikko Keränen
Business Group Lead, IoT ja Analytics
040 848 4857
mikko.keranen@onrego.fi

Jaa