Onrego_artikkelikuva

Uusi ja kehittyneempi Microsoft Enterprise Mobility Suite

Heinäkuun 7. päivä Microsoft ilmoitti uudistavansa Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) -tuotteen. Akronyymi Enterprise Mobility Suite säilyi, mutta nimi vaihtui muotoon Enterprise Mobility + Security. Lisäksi tuotteesta julkaistiin kaksi eri versiota, eli EMS E3 ja EMS E5. Azure Rights Management Servicen nimi vaihtuu muotoon Azure Information Protection Premium (AIPP), ja samalla sekä siihen että Azure Active Directory Premium (AADP) -tuotteeseen tulee kaksi eri tasoa (Plan 1 ja Plan 2).

ems_e3_ja_e5

Microsoft Enterprise Mobility + Security E3

Vanha Microsoft Enterprise Mobility + Security muuntuu EMS E3 -lisenssiksi, joka sisältää Plan 1 -tason Azure Active Directory Premium (AADP) ja Azure Information Protection Premium (AIPP) -lisenssit eli täysin samat ominaisuudet ja toiminnallisuudet kuin aiemminkin. Sen sijaan loppuvuodesta julkaistava Enterprise Mobility + Security (EMS) E5 -lisenssi tulee sisältämään AADP Plan 2 ja AIPP Plan 2 -lisenssit, jotka antavat oikeuden käyttää seuraavia aiemmin erikseen hankittavissa olleita tuotteita:

  • Azure AD Identity Protection
  • Azure AD Privileged Identity Management
  • Microsoft Cloud App Security.

Lisäksi mukaan tulee myös Microsoftin vajaa vuosi sitten ostaman Secure Islands -yhtiön kehittämän IQProtector -tuotteen automaattisen salauksen ominaisuudet.

Microsoft Enterprise Mobility + Security E5

Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) E5 paketin julkaisu ei sinänsä tule yllätyksenä, koska Microsoft on investoinut vahvasti tähän alueeseen, josta myös E5-pakettiin mukaan tulevat uudet tuotteet kertovat. Lisäksi jako E3 ja E5 paketteihin jatkaa jo Office 365 -tuotteessa aiemmin julkaistua jakoa.

Seuraavana perässä tulee Windows, josta niin ikään julkaistaan Enterprise E5 versio myöhemmin tänä vuonna. Samalla nämä kolme, eli Enterprise Mobility + Security, Office ja Windows tullaan paketoimaan Secure Productive Enterprise (SPE) E3 ja E5 paketteihin.

Tieto on monille yrityksille niiden arvokkainta pääoma, ja sen menettäminen tai vuotaminen on usein organisaation pahimpia kauhuskenaarioita. Microsoft ymmärtää tämän, ja tästä johtuen aggressiiviset panostukset tähän alueeseen ovat tuottaneet tuoteperheen, jolla ei ole vertaista. Kun tarkasteluun otetaan myös Microsoft Operations Management Suite ja sen tuomat ratkaisut tiedon suojaamisen ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen, ei ole vaikea nähdä mihin suuntaan Microsoft haluaa organisaationa kehittyä.

Enterprise Mobility + Security E5 lisenssin sisältämiin uusiin ratkaisuihin palaamme tarkemmin loppuvuodesta, heti tuotteen lanseeraamisen jälkeen.

Etsimme organisaatiollesi parhaan tavan hankkia Enterprise Mobility + Security ja laskemme auki mitä käyttöönotto maksaa. Ylläpidämme myös Microsoft Enterprise Mobility + Security komponentit puolestasi jos haluat!

Jaa