Hae sivustolta

Tokmanni

Ketterää pilvikumppanuutta ilman turhaa byrokratiaa

Cloud ConsultationManaged Cloud

Tokmanni Group Oyj kasvaa vauhdilla ja tekee hyvää tulosta. Lähes 200 myymälää eri puolella Suomea ja reilu 4 000 työntekijää pitävät huolen, että ketju on taatusti tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle.

Kuva: Tokmanni

 

Myös sijoittajat seuraavat Tokmannin kasvua silmä tarkkana. Tavoitteet ovat kovat: vuosina 2021-2025 pyrkimys on kasvattaa liikevaihtoa jopa 40 %. Kasvun lähteinä toimivat muun muassa myymäläverkoston laajentaminen sekä verkkokaupan myynnin kasvattaminen.

Yksi tärkeä osatekijä kasvun siivittämisessä ovat tehokkaat digitaaliset ratkaisut. Tässä kokonaisuudessa julkisilla pilvipalveluilla ja pilviteknologialla on merkittävä rooli.

”Meillä on suuria tavoitteita ja uskomme, että pilveistys auttaa saavuttamaan ne”, kertoo Tokmannin IT-palvelupäällikkö Lauri Neuvonen. Hänen tehtävänään on edistää Tokmannin pilvisiirtymää.

Pilveen siirtyminen vapauttaa Tokmannin IT:n resursseja ja auttaa heitä keskittymään olennaiseen eli liiketoiminnan tukemiseen.

”Aikaisemmin teimme itse paljon asioita ja investoimme rautaan. Meillä IT:n tärkein tehtävä on kuitenkin tuottaa palveluita liiketoiminnalle, ei ylläpitää rautaa. Tämä on syy, miksi siirrymme pilveen ja hankkiudumme eroon raudasta”, Neuvonen toteaa.

Tokmanni on valinnut  tärkeimmäksi pilvialustaksi Microsoft Azuren, jonka avulla he modernisoivat olemassa olevaa infrastruktuuria ja sovelluksia.

”Pilveistys on hyvässä vauhdissa ja olemme ottaneet Microsoftin teknologiastäckiä vaiheittain käyttöön. Ihan ensimmäiset tarpeet lähtivät kassajärjestelmän uudistuksesta. Rakensimme uuden kassajärjestelmän back-endin täysin Azureen. Nyt modernisoimme vanhaa infraa sekä siirrämme sovelluksia pilveen vaiheittain”, Neuvonen kertoo.

Kuva: Tokmanni

Asiakastyytyväisyys on 5/5, olemme saaneet Loihde Cloudonilta juuri sitä mitä halusimmekin.

Lauri Neuvonen, IT-palvelupäällikkö, Tokmanni

Suoraa keskustelua ja yhteistä tekemistä

Tokmannilla oli selkeä visio pilven hyödyntämisestä. He myös tiedostivat, että kyseessä oli iso muutos, jonka toteuttaminen vaatisi lisäkäsiä ja sopivaa kumppania. Kumppanilta he halusivat erityisesti yhtä asiaa: nopeutta.

”Meille on tärkeää, että pystymme yhdessä kumppanin kanssa ratkomaan sekä toteuttamaan asioita nopeasti ja löytämään oikean ratkaisun bisnestarpeeseen. Haimme ketterää pilvikumppania ja valitsimme Loihde Cloudonin”, Neuvonen toteaa.

Ketteryys on termi, jota IT-talot rakastavat viljellä, mutta Tokmannille sillä on hyvin konkreettinen merkitys.

”Ketteryys tarkoittaa käytännössä sitä, että pääsemme ratkomaan asioita suoraan asiantuntijan kanssa ilman byrokratia-showta. ”, Neuvonen jatkaa.

Jatkuvien asiantuntijapalveluiden lisäksi Tokmanni käyttää Loihde Cloudonin Managed Cloud -palveluita sekä Azure-pilvialustan että Windows- ja Linux -palvelimien ylläpitoon sekä hallintaan.

”Managed-palvelu tarkoittaa meille ennen kaikkea hallittuja ympäristöjä, joihin ei tule isoja yllätyksiä. Sitä on haettu ja siihen se on auttanut”, Neuvonen kertoo.

Tavoitteet ovat selvät ja myös aikaraamit on annettu. Matkaa on helppo jatkaa kun sekä asiakas että kumppani ovat tyytyväisiä.

”Asiakastyytyväisyys on 5/5, olemme saaneet Loihde Cloudonilta juuri sitä mitä halusimmekin”, Neuvonen toteaa.