Hae sivustolta

Suomen Pankki

Esimiehen näkökulma Julkisen pilven akatemiaan

Julkisen pilven akatemia

Suomen Pankki antoi kolmelle työntekijälleen mahdollisuuden osallistua Julkisen pilven akatemiaan kovin odotuksin.

Toimistopäällikkö ja tutkinnon arvioija työpaikalla, Sami Kirjonen, kertoo opinnoista esimiehen näkökulmasta.

– On ollut selvää jo useamman vuoden, että julkipilvi tulee myös viranomaispuolle. Pankkitoiminnassa on omat sääntönsä ja eriytetyt järjestelmät, mutta tutkimuksessa ja eurooppalaisessa yhteistyössä tarvitaan nopeampia ja ketterämpiä ratkaisuja. Meidän oli pakko lähteä viemään myös toimistotyötä modernimpaan suuntaan, aloittaa Kirjonen.

– Otimme viime vuonna Azuren palveluita käyttöön sekä Office 365:n Teams edellä. Uudenlaista osaamista tarvittiin ja tarvitaan.

IT-alalla osaamisen pitää päivittyä jatkuvasti

Suomen Pankilla on annettu reilusti työaikaa oman osaamisen kehittämiseen. Itseopiskelu ja pikakurssit eivät ole täysin uuden asian opiskeluun paras ratkaisu. Suomen pankilla on haasteina modernit työkalut ja niiden osaaminen, miten sisäiset prosessit taipuvat käyttöpohjaiseen hankintaan ja 4-5 vuoden tähtäimellä aiemmin tehtyjen investointien muutokset virtuaalikoneiden viiden minuutin käyttöönottoon Azuressa.

Suurena etuna on tietysti ollut, että opittua on voinut heti hyödyntää omassa työssä, mikä on varmasti lisännyt opiskelumotivaatiota.

Sami Kirjonen, Suomen Pankki

Opiskelumuoto miellyttää

–  Akatemiassa opiskelleet työntekijät ovat pitäneet säännöllisestä, aikataulutetusta ja jämptistä opiskelumuodosta. Akatemian opit on otettu heti käyttöön konkreettisessa työssä, jatkaa Kirjonen.

– Vaikka meillä on mandaatti jatkuvaan itseopiskeluun, työntekijän motivointi opiskeluun on ollut haastavaa. Aion jatkossa kehittää omaa osaamisen kehittämistä sisäisesti akatemian tyyppisiin kokonaisuuksiin, joita seurataan ja arvioidaan.

Kirjonen on ollut tyytyväinen kokonaisuuteen ja saanut hyvää palautetta myös opiskelijoilta. Opiskelijat ovat olleet eri lähtötasoilla ja eri vaiheissa uraansa, mutta tämä ei ole haitannut opintojen etenemistä. Materiaalit, koulutusmuoto ja taso ovat olleet opiskelijoiden mielestä erinomaisia.

–  Vaikka opintokokonaisuus onkin ollut laaja ja on tehty paljon myös omalla ajalla, en ole huomannut, että työtehtävät olisivat kärsineet, päinvastoin, kertoo Kirjonen.

– Kaikki olivat motivoituneita opiskelemaan ja vetivät todella tiiviisti akatemian läpi. Suurena etuna on tietysti ollut, että opittua on voinut heti hyödyntää omassa työssä, mikä on varmasti lisännyt opiskelumotivaatiota.

Opiskelulla tehoa kehitykseen

Suomen pankilla on meneillään useita kehitysprojekteja julkipilven osalta, joten osaamisen päivittäminen oli tärkeää. Julkisen pilven akatemiasta saatu osaamistason nosto auttaa jatkossa kehitys- ja muutostyössä.

–  Kaiken kaikkiaan akatemia toimi todella hienosti. Positiivisen palautteen määrä yllätti minutkin, lopettaa Kirjonen. – Akatemiasta saadut opit tehostavat varmasti tulevaa suunnittelutyötä ja uusia projekteja.

Lue lisää koulutuspalveluistamme ja Pilvivalmennuksesta.

Kysy lisätietoja

Juhana Raitasalo


Chief Customer Officer juhana.raitasalo@loihde.com +358 40 759 0526