Hae sivustolta

Cloud Insights / Lukuaika < 1 min

Pilvinoviisin opintopäiväkirja, osa 2

Seuraavalla viikolla Pekka valmensi meidät verkkojen perusteihin. Lähdimme liikkelle 80-luvun mikrotietokoneista päätyen Azuren virtuaaliverkkodemoihin. Konkreettinen viesti oli, miten pilvipalveluissa voidaan ottaa käyttöön ja hallinnoida tietoverkkoihin liittyviä asetuksia.

Onrego

Aikuisopiskelijana luentojen pitää olla mielenkiintoisia. Demot ja konkretia auttavat oppimaan, puhumattakaan kouluttajien omista tarinoista ja esimerkeistä.

Koska olen täysi pilvinoviisi, välillä tarvitsen ELI5-selityksiä. Jos tietoverkot ovat teitä, virtuaalikoneet ovat autoja. Staattinen ip on parkkeerattu omaan ruutuun, dynaaminen ip on yhteiskäyttöauto.

Saimme käyttöömme MSDN-testiympäristön, jossa voi rakennella omia koneita ja verkkoja. Ensi viikolla perehdyn tarkemmin verkkojen saloihin itseopiskelumateriaalilla (MOC) ja testailemalla opittua suoraan Azureen.

Seuraavaksi paneudumme virtuaalipalvelimiin – sitä ennen verkot haltuun.

Suositut artikkelit

Cloud Badass - Azure-webinaariMiksi ja milloin kannattaa valita Azure ja julkipilvi? Ilmaisia ämpäreitä tarjolla – pilven hallintamallin tärkeydestä IaaS, CaaS, PaaS, FaaS, SaaS – mitä mikäkin tarkoittaa?

Onrego


Myynti myynti@onrego.fi 020 7191 430