Miksi pilvikonesali?

Useat organisaatiot ovat toteuttamassa tai suunnittelevat konesaliuudistuksen toteuttamista pilvipalveluiden avulla. Omien konesalien korvaaminen pilvipalveluilla mahdollistaa erinomaisen elastisuuden ja skaalautuvuuden: palvelimien kokoja voi muuttaa nopeasti ja uusia palvelimia voidaan perustaa helposti. Palvelimia voi sijoittaa haluttuihin sijainteihin edullisesti, pitkälle kehitettyjen automaatio- ja itsepalveluominaisuuksien ansiosta.

Pilvikonesaleissa maksetaan käyttöminuuteista. Tämä mahdollistaa organisaatioille kustannussäästöjä, kun palvelimia ajetaan ainoastaan tuotantoaikoina. Kustannustehokkuus syntyy myös vähentyneinä investointitarpeina: ei konesali-infran rakentamista tai uudistamista.

Pilvikonesali on myös turvallinen vaihtoehto. Fyysinen tietoturva on erittäin korkealla tasolla. Esimerkiksi Microsoft Azuren konesalit täyttävät monet tietoturvastandardit maailmalla ja EU:ssa. Pilvikonesaliin siirtyminen on moderni tapa tehdä pilviulkoistus.

 


Miten?

Onrego on kokenut pilvikonesalikumppani. Modulaarinen ratkaisuvalikoima sisältää palvelut pilvistrategioiden suunnitteluun, pilvikonesalin suunnitteluun ja toteuttamiseen, migraatioihin, sekä ylläpitopalveluihin.

Käyttäjille mahdollistetaan lähiverkon kaltainen käyttökokemus pilvikonesalille, tai taattu kiihdytyskaista suoraan pilvikonesalin ytimeen. Microsoft Azure-kapasiteetille on mahdollista saada sähköinen laskutus Suomesta.

Erinomainen käyttökohde pilvikonesalille on korvata sivutoimipisteiden paikalliset palvelimet pilvipalvelimilla, tarjoten sivutoimipisteiden käyttäjille kuitenkin samanlaisen käyttökokemuksen kuin palvelimet olisivat samassa toimipisteessä.

 


Case Geotrim Oy

Onrego toteutti Geotrim Oy:lle pilvikonesalin Microsoft Azureen. Geotrim Oy koki Azuren palvelevan juuri heidän tarpeitaan, jossa virtuaalikoneiden pystytys onnistuu helposti ja nopeasti ilman teknisiä opuksia ja suurempia mystifiointeja.

”Väheksymättä muutaman räkin uumenissa makailevien 3 Unitin räkkipalvelimen luomaa katu-uskottavuutta, voi saman tehdä nykyään toisinkin. Ja juuri tätä me Geotrimissa lähdimme hakemaan Azure –kumppanimme Onrego Oy:n kanssa. Kotimainen kumppani on ensiarvoisen tärkeä tekijä, kun haetaan kustannusetujen rinnalle muuta synergiaa. Azure –käytön laskutus, Azureen liitettävät lisäpalvelut sekä Azure –koulutus ja käytön jouheva ja nopea aloitus onnistuu Onregon kautta ja avustuksella. Ja ylipäätään kanssakäymisen helppous, asiantuntemus ja omistautuminen meille sopiville ratkaisuille olivat tekijöitä, joiden vuoksi valitsimme Onregon Azure –kumppaniksemme.”

Jukka Kokkola, Geotrim Oy


Siirtyminen pilvikonesaliin?

Pilvikonesalin käyttöönotot ja migraatiot tehokkaasti – ota yhteyttä: