Hae sivustolta

Mitä tapahtuu julkiselle pilvelle?

Cloud Insights / Lukuaika < 1 min
Julkaistu
Myynti
Ota yhteyttä

Hiljattain julkaistiin pari mielenkiintoista uutista ja artikkelia jotka yksittäisinä juttuina olivat jo kiinnostavia ja kertoivat oman tarinansa mitä julkiselle pilvelle on tapahtumassa, mutta kun jutut vedetään yhteen, saadaan jo hyvin mielenkiintoinen näkymä julkisesta pilvestä ja sen kehityksestä.

 

Julkisen pilven investoinnit kasvavat tänä vuonna eniten

Tietoviikko uutisoi tutkimustalo IDC:n ennusteesta, jonka mukaan pilvi-infran myynti kasvaa lähes viidenneksen vuonna 2016. Juttu käsitteli niin ethernet-porttien kuin palvelimein ja tallennusjärjestelmienkin kasvua, mutta jutussa myös todetaan että suurin osa, 14,1 %, pilvi-infran kaikista investoinneista tapahtuu julkiseen pilveen.

Tietohallintojohtajat suosivat Microsoft Azurea
Samoihin aikoihin TechRepublic uutisoi JP Morganin tietohallintojohtajille tehdystä kyselystä, jonka mukaan julkisessa pilvessä ajetaan jo 16,2 % kaikista organisaatioiden työkuormista, ja prosenttiosuuden ennustetaan kolminkertaistuvan seuraavan viiden vuoden kuluessa. JP Morgan toteaa ettei pilvitransformaatio näytä hiipumisen merkkejä tulevaisuudessakaan.

Uutisessa todetaan että vaikka tällä hetkellä julkisen pilven markkinajohtaja on Amazon AWS kahdeksan miljardin taalan liikevaihdolla, ei tilanne välttämättä ole pitkään sama. Tämä johtuu siitä, että haastatellut tietohallintojohtajat näkevät Microsoft Azuren merkittävästi olennaisempana julkisen pilven palvelualustana kuin Amazon AWS:n, jonka johdosta markkinaosuudet voivat vuoden kuluttua olla jo merkittävästi erilaiset.

Mitä uutiset tarkoittavat?

Uutisista voi turvallisesti vetää johtopäätöksen että julkinen pilvi tulee kasvamaan lähivuosina hyvin paljon. Tähän saakka Amazon AWS on ollut julkisessa pilvessä markkinajohtaja. Olemme kysyneet lukuisilta organisaatioilta ja muilta toimijoilta syitä tähän, ja lähes yksiselitteiseksi syyksi on löytynyt se, että Amazon AWS ei tule tullut organisaatioihin CIO:n IT-osastojen kautta, vaan liiketoimintayksiköiden, tai tarkemmin ottaen heidän sovellustoimittajien kautta.

Tietohallintojohtajat myös Suomessa ovat suosineet enemmän Microsoft Azurea, joten markkinaosuuksien voi hyvinkin povata muuttuvan (lähi)tulevaisuudessa.

Suositut artikkelit

Cloud Badass - Azure-webinaariOps ❤ Devs – sovelluskehittäjä, näin kesytät Azuren IaaS, CaaS, PaaS, FaaS, SaaS – mitä mikäkin tarkoittaa? Cloud Badass - Azure-webinaariMiksi ja milloin kannattaa valita Azure ja julkipilvi?