Hae sivustolta

Julkisen pilven akatemia: Opiskelijan ajatuksia

Cloud Insights / Lukuaika 2 min
Julkaistu
Myynti
Ota yhteyttä

Julkisen pilven akatemian ensimmäinen ryhmä valmistuu pian. Ryhmän 16 jäsentä valmistuvat pilviasiantuntijoiksi syyskuussa 2019. Tutkintonimike on Tieto- ja Viestintätekniikan ammattitutkinto, Datanomi (AT). Pian valmistuva Jarmo Haaranen kertoi omia kokemuksiaan vuoden kulusta.

Olennaisia asioita

 Julkisen pilven akatemia on 18 aihealueesta koostuva kokonaisuus, joka antaa valmiudet hyödyntää pilvimaailmaa omassa työssä tehokkaasti ja kohtuullisen vähällä vaivalla.

– Kokonaisuus oli hyvä ja hyödyllinen, paljon asiaa ja paljon olennaista oman työn kannalta. Oli hyvä oppia tiedostamaan mitä kaikkea Azuressa on ja mitä sen avulla voidaan tehdä. Sain suunnitteluun erittäin tärkeää tietoa. Oikea tekeminen tottakai vaatii konsultaatioapua, mutta nyt osaan ja ymmärrän itse mitä voi ja mitä ei voi tehdä, kertoo Haaranen.  – Vaikka emme ole vielä tehneet pilvimaailmassa mitään konkreettista, olemme suunnittelemassa laajempaa pilvistrategiaa ja siirtymää. Koulutuksesta sain suunnnittelupuoleen ja ratkaisuihin ihan konkreettista apua, Haaranen jatkaa.

Akatemian kulku

Koulutus käydään pääasiassa etäluentoina ja itseopiskeluna. Koulutusohjelmaan sisältyy yhteisiä kertaus- ja harjoituspäiviä Amiedun tiloissa. Luentoja tai kertauspäiviä pidetään 2-3 viikon välein.

– Ei mitään valittamista sisällöistä tai valmentajista. Kouluttajat ovat olleet selkeitä ja osaamisensa on ollut sillä tasolla, että on oikeasti oppinut. Jos on kysynyt jotain spesiaalimpaa asiaa, on siihenkin aina löytynyt vastaus, kertoo Haaranen. – Learning-portaali on ollut toimiva ja hyödyllinen. Opiskelumateriaali on hyvin rakennettu ja kattava, eipä sitä paljon enempää informaatiota olisi tarvinnutkaan. On hyvä, että luennot nauhoitetaan ja niitä pääsee katsomaan ja kertaamaan myöhemmin.

Aikaa kannattaa resursoida

 Puolen päivän opetusjaksoja pidetään noin kahden viikon välein. Luentojen yhteydessä jaetaan harjoituksia ja oppimismateriaalia itseopiskeluun. Pääsääntöisesti koulutuksen onnistuneeseen läpiviemiseen aikaa kuluu noin neljä tuntia luennon lisäksi. Itseopiskelua kannattaa suorittaa luennon kanssa samalla viikolla, jotta asiat ovat tuoreina mielessä.

– Valitettavasti itselläni oli rajalliset resurssit käydä koulutusta sillä laajuudella, mitä olisin itse halunnut. Itseopiskelua olisi pitänyt tehdä enemmän, mutta kuuntelin luentoja automatkoilla ja nipistin tunnin sieltä, tunnin täältä harjoitusten tekemiseen. Optimitilanteessa olisin käyttänyt luentoviikolla muutaman tunnin yhtäjaksoisesti itseopiskeluun, kertoo Haaranen. – Enemmänkin harjoitustehtäviä olisin voinut tehdä, mutta pääasia on se, että sain valmiudet ymmärtää Azurea, pilveä ja niiden mahdollisuuksia. Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan pilvistrategiaa ja -siirtymää omalla työpaikalla. Saamme varmasti tehokkaamaan ja toimivamman ratkaisun aikaan, lopettaa Haaranen.

Suositut artikkelit

Cloud Badass - Azure-webinaariOps ❤ Devs – sovelluskehittäjä, näin kesytät Azuren IaaS, CaaS, PaaS, FaaS, SaaS – mitä mikäkin tarkoittaa? Cloud Badass - Azure-webinaariMiksi ja milloin kannattaa valita Azure ja julkipilvi?