Erika_saasfee

Tuleva maailmanmestari?

Alppiiihdon maailmanmestaruuskisat käydään Ruotsin Åressa 4.2.-17.2.2019.

Onregon sponsoroima nuori lupaus, 17-vuotias Erika Pykäläinen on nimetty Suomen joukkueeseen yhtenä yhdeksästä huippu-urheilijasta.

Erikan matka alppihiihdon huipulle alkoi jo kaksivuotiaana, kun hän hyppäsi suksille ensimmäistä kertaa. Kilpailemisen hän aloitti viiden vanhana ja uraa onkin takana jo 12 vuotta.

– Innostuin kilpailemisesta heti ensimmäisistä kisoista lähtien. Piirikilpailuista etenin suurpujottelun Suomen mestaruuteen. Epävirallisissa junnujen maailmanmestaruuskisoissa olin mukana voittajajoukkueessa, kertoo Pykäläinen. – Olen myös tällä kaudella osallistunut maailmancupin osakilpailuihin.

Erikalle ei harrastaminen eikä kilpaileminen ole koskaan ollut pakkopullaa tai vain tulostavoitteita, vaan kivaa tekemistä josta nauttii.

– Kun on heti saanut tulosta aikaan, siirtyminen aikuisten sarjaan on käynyt helposti. Motivaatiota saa hyvästä suorittamisesta – ehkä minusta sitten onkin johonkin, nauraa Pykäläinen.

Erikan ura on ollut koko ajan nousujohteinen eikä hän ole koskaan luovuttanut. Vastoinkäymisiä ei ole juuri ollut pieniä urheiluvammoja lukuun ottamatta.

– Tähtään parin vuoden sisään maailmancupissa aina parempiin sijoituksiin, ehkä viiden vuoden kuluttua seison siellä korkeimmalla podiumilla. Olympiajoukkue 2022 siintää myös haaveissa, jatkaa Pykäläinen. – Tältä kaudelta haen sijoitusta vähintään 30 parhaan joukkoon aikuisten kisoissa ja junioreiden MM-kisoissa virallisen koitoksen jälkeen sitten sitä kirkkainta mitalia.  

Samoja ajatuksia voidaan soveltaa myös yritystoimintaan – kun on intohimoa, tavoitteita ja tekeminen on pääasiallisesti kaikista kivaa, tulee myös tuloksia.

Toivotamme Erikalle tsemppiä kisoihin ja onnea matkaan kohti aina suurempia saavutuksia!

Jaa