Loviisa_kuva

Loviisa + Citrix = ūüĎć

Loviisan kaupunki ulkoisti osan l√§√§k√§ripalveluistaan. IT:n osalta havaittiin ongelma ‚Äď l√§√§k√§reiden k√§ytt√§m√§ Pegasos-sovellus, joka ei toimi kunnolla VPN-yhteyksien yli.

Lue myös Citrixin asiakasreferenssi aiheesta

Lisää päänvaivaa aiheutti se, että näitä yhteyksiä olisi pitänyt pystyä luomaan uusille lääkäreille mitä erilaisimpiin laitteisiin ja käyttöjärjestelmiin. Laite- ja käyttöjärjestelmäkanta aiheutti sen, että VPN-yhteyksien kautta sovellus ei palvele tarkoitustaan.

Onnistuimme ottamaan yhteytt√§ Loviisaan juuri oikeaan aikaan ‚Äď ja pystyimme toimittamaan valmiiksi paketoidun pilotin Citrix Cloudin kautta.

Ratkaisuna Citrix XenApp

– Meill√§ oli selke√§ tarve ja saimme juuri sopivan ehdotuksen. Onregolla oli mittavat tiedot Citrixist√§ ja osaavan oloinen ajatus, joten Citrix XenApp mahdollisti meille toimivan ratkaisun, kertoo Loviisan tietohallintop√§√§llikk√∂, Marko Perttil√§. ‚Äď Pilotin raameissa otettiin ihan konkreettinen k√§ytt√∂keissi,¬† vaikka olimme alkuun miettineet Azurea, mentiinkin v√§h√§n toisenlaiseen ratkaisuun.

Onregolla on tapana etsiä asiakkaan infrastruktuurin parhaiten istuva ratkaisu. Tämän tyyppisessä casessa Azuren latenssi oli liian suuri, joten päädyimme Citrix Cloudiin omasta konesalista. Hybridiratkaisu toimi tällä kertaa parhaiten.

Pilvistrategiaa

– Aina kun on mahdollista, harkitsemme pilvi-infraan siirtymist√§. Tapauskohtaisesti Citrix ja oma konesali ratkaisee tiettyj√§ k√§ytt√∂skenaarioita, joissain taas voimme yhdist√§√§ Azurea, Citrixi√§ ja on-premise√§. Suuntaamme kuitenkin vahvasti pois omasta konesalista. Meill√§ on trendi siirty√§ yleisesti SaaS-palveluihin ja pohdimme jatkuvasti, millaisia vaihtoehtoja on-premiselle on tarjolla, jatkaa Marko. ‚Äď Hybridiratkaisut ovat t√§ll√§ hetkell√§ meille sopivimpia.

Loviisan kaupunki siirtää sovelluksia järjestelmällisesti pilveen. Loviisassa on ryhdytty laventamaan käyttöskenaarioita ja järjestelmiä paitsi terveydenhuoltoon, myös etätyömahdollisuuksiin, koulumaailmaan ja muihin käyttöcaseihin, missä hybridi- tai pilviarkkitehtuuria pystyy soveltamaan, sekä vertikaalisesti, että horisontaalisesti.

Р Citrix Cloudilla avustetaan etätyömahdollisuuksia ja päästään VPN-yhteyksistä eroon. Yleisten yleisökoneiden, kirjastojen ja asiakaspalvelupisteiden toimintojen ohjaus hoidetaan Citrix työasemavirtualisoinnilla. Emme tarvitse jatkossa paikallisia kirjauksia, kertoo Perttilä.

Onrego kumppanina

Olemme olleet Loviisan kumppanina vasta lyhyen aikaa, mutta saimme Markolta mainiota palautetta heti alkumetreiltä.

РAsiantunteva ja ratkaisuhakuinen asenne on Onregolla parasta. Alkuperäinen suunnitelma pysyi vaikka ratkaisumalli muuttuikin. Tästä kiitokset konsultille sitkeästä ja osaavasta selvittämistyöstä, jotta oikeanlainen ratkaisu saatiin nopeasti pilotista toteutusvaiheeseen, kiittelee Marko.

Haastattelussa Marko Perttilä, Tietohallintopäällikkö, Loviisan Kaupunki

Jaa