vanha strategia

Pitkän linjan IT-suunnittelu on historiaa

Kirjoitin viime viikolla modernin IT-infran tärkeydestä ja ratkaisuiden nopean vanhenemisen ongelmista.

Tietoviikko pureutui  tarkemmin aiheeseen.

Tietoviikon artikkelissa puhutaan IT-strategioiden ja tiekarttojen pitkäaikaisen suunnittelun ongelmallisuudesta. IT kehittyy niin valtavaa vauhtia, että pitkälliset suunnitelmat ehtivät auttamattomasti vanheta.

Monien it-pomojen mielestä joustavilla suunnittelukausilla on etunsa, sillä joustavuus voi pitää sisällään sekä lyhyen että vähän pidemmänkin sihdin päämääriä. "Joskus kolmansien tahojen eli ulkopuolisten konsulttien käytöstä on apua, varsinkin silloin, kun it:n ulkopuoliset sidosryhmät eivät osaa riittävän selvin sanoin kuvailla tarpeitaan tietohallintojohtajalle", Navigant Consulting Groupin toimitusjohtaja Greg Crouse sanoo.”

Ote artikkelista: Kuolinkellot soivat pitkän linjan it-suunnittelulle. Tietoviikko 13.1., Markku Pervilä

Omista asiakkaistamme mm. Pieksämäen kaupunki on ajan hermolla. ”Olemme ihan tietoisesti olleet rakentamatta pitkän tähtäimen pilvistrategiaa, mietimme kehityspolkuja ketterästi pilven kehityksen myötä.” Näin on strategioinut Pieksämäen kaupungin IT-asiantuntija Aapo Karjalainen.

Timo Marila, ICT-kehittämispäällikkö, HSYltä on samoilla linjoilla. ”Olemme onnistuneet lähtemään matkalle pilveen oikea-aikaisesti. Palvelumme ovat kehittyneet yhtä matkaa julkisen pilven kehityksen mukaan. Meillä on nyt hyvä käsitys kokonaisuudesta ja siitä, mitä haluamme jatkossa vielä tehdä.”

Oma toimintaperiaatteemme on rakentaa asiakkaalle sellainen infrastruktuuri ja arkkitehtuurin perusperiaatteet, että pilven kehityksessä mukana pysyminen on vaivatonta. Plug in-arkkitehtuurimme kautta ratkaisuja saa nopeasti käyttöön ja pois käytöstä.

Eikös olekin fiksua?

Jaa