TechTalks

Älä mene metsään

Onregon CTO Pekka Onnela puhui pari viikkoa sitten Tech Talks 2017-tapahtumassa. Aiheena oli Case Analysis: Miten suomalaiset asiakkaat saavat parhaiten hyötyä Azuresta.

Pekka pureutui tiukasti asian ytimeen:

– Pilvitransformaatio on yrityksille mahdollisuus muuttaa IT-infra kulusta liiketoiminnan viivanaluksen kasvattajaksi. Ensin pitää kuitenkin olla selvää, miksi pilveen mennään ja miksi valita Azure omaksi pilvialustaksi. Klassinen mitä, miksi, koska, miten-pohdinta kumppanin avulla johtaa sujuvaan käyttöönottoon, kertoo Pekka.

Suomalaisilla asiakkailla on se etu, että IT-infra pääasiallisesti toimii ja on hyvin dokumentoitua ja ylläpidettyä. Ongelma piilee siinä, että infra on kallista, hidasta ja auttamatta vanhentunutta.

– Asiakkaiden kannattaa siirtyä Azureen suhteellisen yksinkertaisista syistä. Kustannukset, tietoturvariskit, pieleen menneet sisäiset IT-prjektit ja datan määrän kasvaessa tietysti helppo skaalautuvuus. Pilvi ei ole rakettitiedettä, mutta se pitää tehdä alusta asti oikein, ilmoittaa Onnela.

Pilveen ei kannata siirtyä hätiköiden, mutta oikea-aikaisuus on kaiken perusta. Otolliset tilanteet liiketoiminnassa ovat hallinnolliset- tai organisaatiomuutokset, sovellusten elinkaaren pää, sopimusten uusimisaika, palvelininfran vanheneminen ja sellaiset muutokset liiketoiminnassa, missä on syytä ottaa käyttöön kolmansien osapuolien ohjelmistot ja ylläpito.

– Helppoja liikkeellelähtöjä voidaan tehdä virtuaalikoneilla. Lokianalytiikka, toimivat riskinhallinta ja automaatio sekä tallennus pilvipalvelimiin pitävät datan tallessa turvallisesti ja nopeuttavat päivittäistä toimintaa. Azuren kautta liiketoiminta tehostuu, sanoo Pekka.

Pilvitransformaatio alkaa tarvelähtöisestä käyttöönotosta, tarkasta ja huolellisesta suunnittelusta ja oikean kumppanin valinnasta.

– Metsään mennään silloin, kun tehdään asioita ilman päämäärää, ainoastaan siirretään dataa eikä hyödynnetä teknologiaa tai edes yritetä kehittyä. Usein yritetään änkeä kolmiota ympyrän reiästä, napauttaa Pekka. – Perehtykää teknologiaan, antakaa kumppanin auttaa ja hyvänen aika, varmistakaa tietoliikenneyhteyksien ja tietoturvan riittävyys.

 

Matka Azureen voi olla myös helppoa.

Jaa