Hae sivustolta

Lisensoinnin loputon suo

Cloud Insights / Lukuaika < 1 min
Julkaistu
Myynti
Ota yhteyttä

Vieläkin mielletään, että ohjelmistot ja laitteet pitäisi hankkia isolla rahalla heti omaksi ja vuosiksi käyttöön. Näin tehdään iso osa IT-budjeteista vieläkin. Kehitystahti vain on niin valtavaa, että vanhassa mallissa ei oikein ole enää mieltä.

Miten organisaation kannattaisi IT-budjettinsa rakentaa? Yksinkertaista. Laitteet kannattaa liisata. Puhelimet osamaksuttaa.

Mutta mitenkäs sitten lisenssit ja käyttöoikeudet? Pilvestä – maksettuna kulutuksen mukaan kuukausittain.

Yksittäisen käyttöoikeuden hinta voi tällä mallilla olla kalliimpi kuin vuodeksi, kahdeksi tai kolmeksi hankittuna. Mutta kolmen vuoden käyttöoikeus on voimassa sen kolme vuotta, käytti tahi ei. Ei siis kannata maksaa turhasta.

Kun käyttöoikeudet skaalataan kuukausittain tarvittavien ohjelmistojen ja käyttäjämäärien mukaan, organisaation toimintatavasta riippuen säästö on merkittävä. Etukäteisinvestoinneissa myös hankaluutena on ennakointi, sekä kustannuksien siirtyminen OpExista CapExiin.

Ei ylimääräisiä kustannuksia: Palvelut laskutetaan voimassa olevilla julkisilla hinnoilla ilman laskutuslisiä.

Ei riskiä, että palvelut pysähtyvät, jos luottokortin luottoraja umpeutuu.

Ei tarvetta etukäteisinvestoinneille.

Tuki-, käyttöönotto ja kehityspalvelut saatavilla tarvittaessa.

Mikä käyttöoikeusmalli olisi paras valita?

Riippuen organisaation koosta ja lisenssien tarpeesta, suosittelemme muutamaa eri mallia.

Kuukausilaskutteinen malli on kassanhallinnan kannalta merkittävästi parempi kuin perinteinen malli – niinkuin aiemmin jo mainittiinkin.

Pienen organisaation kannattaa valita Microsoft-käyttöooikeudet kuukausipohjaisena laskutuksena, ilman suuria etukäteisinvestointeja. Töihin pääsee samointein ja käyttöoikeuksien lisääminen ja sulkeminen onnistuu hetkessä.

Yli 250 työntekijän organisaatioilla julkisella sektorilla ja 500 työntekijän yrityksillä on usein Microsoft Enterprise Agreement-sopimusmalli. EA-sopimus kannattaa joillekin yrityksille, varsinkin jos on jatkuvaa kehityshanketta. Jos kuitenkin homma on mallillaan, kannattaa siirtää EA-sopimusmalli suoraan Onregon alle, jolloin saa vastaavan kuukausilaskutusmallin muuttuville käyttöoikeuksille. Kassavirta kiittää.

Suurille organisaatioille EA-sopimus on jo huomattavasti kannattavampi. Toisaalta skaalautuvuutta esiintyy myös enemmän. Suuren organisaation kannattaakin siirtää skaalautuva osa Onregon alle ja pitää pysyvämpi käyttöoikeusmassa EA-sopimuksen kautta Microsoftilla suoraan.

Riittävätkö omat IT-resurssit optimoimaan käyttöoikeudet?

Kehitys on huimaa ja sen perässä pysyminen välillä meillekin haastavaa. Olemme valjastaneet muutamia konsulttejamme Cloud Coach-rooliin, jotta meillä on aina viimeisin tieto ja taito hallussa teille jaettavaksi.

Cloud Coachin voi muuten hankkia ihan omaksi, kassavirtaa hellivällä kuukausimaksulla.

Suositut artikkelit

Cloud Badass - Azure-webinaariOps ❤ Devs – sovelluskehittäjä, näin kesytät Azuren IaaS, CaaS, PaaS, FaaS, SaaS – mitä mikäkin tarkoittaa? Cloud Badass - Azure-webinaariMiksi ja milloin kannattaa valita Azure ja julkipilvi?