pilvisota ranking.jpg

Pilviherruudesta taistellaan. Kuka voittaa?

Männä viikolla vastaan tuli Forbesin artikkeli, joka rankkasi pilvipalveluiden tuottajat paremmussjärjestykseen. Koko artikkelin voi lukea täältä, alla artikkelista ja omasta tietolaaristamme poimimamme tiivistelmä.

Varteenotettavia julkisen pilven palveluntuottajia on useita. Suurella osalla on tietty, omalaatuinen kilpailuetu, mutta kokonaisvaltaisessa palvelussa Microsoft nousee kaikilla osa-alueilla ensimmäiseksi. Mitä Microsoft siis tekee, mitä muut eivät?

Microsoftin pilvi-innovaatiot tuovat yritysasiakkaille eniten liiketoimintaetua.

IaaS, PaaS ja Saas: Microsoft tarjoaa kaiken – ei välttämättä aina parhainta mahdollista, mutta helposti yhdestä ympäristöstä. Ilman pitkällistä ohjelmointia, yhdistelemistä ja ratkaisun rakentamista palasista, joiden ei ole edes tarkoitettu kuuluvan yhteen.

Microsoftin pilviratkaisut huomioivat koko kentän: IoT-sensorit, mobiililaitteet, sadat miljoonat PC:t, kriittiset serverit ja data centerit.

Microsoft auttaa aidosti yritysten digitaalista muutosta. Luotettavin hypermittakaavan pilvi, hybridituki ja korkeamman tason palvelut ajavat digitaalista muutosta tehokkaasti eteenpäin. Ketteryyttä, palvelujen tasalaatuisuutta ja tietoturvaa arvostetaan.

Microsoft on ensimmäisenä rakentanut kattavan IoT-keskuksen. Ensimmäinen SaaS-tarjoama koko IoT-ekosysteemille: laitteet, pilvi, analytiikka, tietoverkot ja ohjelmistot.

Skaalautuvuus ja resurssit. Megakorporaatiot kuten Mars ja Maersk pystyvät hoitamaan maailmanlaajuiset toimintonsa suurelta osin pilvestä.

Forbesissa viitattiin hiljattain myös Cowenin ja Altman Vilandrie & Companyn tekemään tutkimukseen, jossa haastateltiin 551 yritystä Yhdysvalloista, markkinoilta jossa AWS on ollut historiallisesti vahva.

Tässä muutamia Microsoft Azuren voittoja erilaisissa ’Mikä on paras pilvi?’ -keskusteluissa:

Azure voitti AWS:n (niukasti) mid/enterprise yritysten tietoisuudessa.

Azuren ostaa tai ”uusii” 28% organisaatioista, kun taas AWS:n vastaava luku on 22%, ooglen 15%, ja IBM:n 10%.

Azuren käyttäjistä vain 37% harkitsee lisäävänsä uusia julkisia pilviä osaksi palvelutuotantoaan tai vaihtavansa julkisen pilven alustansa nykyisestä. Vastaavat prosentit AWS:n osalta on 53% ja Googlen kohdalla 50%.

Azure ja AWS voittivat tai sijoittuivat toiseksi kaikissa käyttökokemukseen liittyvissä vertailuissa:

Azure 1. ja AWS 2.: Management & monitoring, Software & Data Integration, Techical support, Training & Documentation

AWS 1. ja Azure 2.: User Interface, API Complexity, Report & Billing

Google 3. jokaisessa luokassa, paitsi Report&Billing (jossa IBM #3)

 

Vaikka Microsoft onkin yleistasolla paras, pidämme huolta siitä, että tarjoamme asiakkaillemme aina parhaimman vaihtoehdon. Joillekin se on AWS, joillekin Googlen palvelut, joillekin jotain muuta? Meillä analysoidaan, valitaan vaihtoehdot ja rakennetaan juuri se teille sopivin ratkaisu.

Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan teille kaikki maailman parhaat palvelut, yhdestä osoitteesta.

Jaa