Onrego tukee nuorta alppihiihtäjää kohti huippua!

14- vuotias Erika Pykäläinen on yksi Suomen lupaavimmista nuorista alppihiihtäjistä.Tähän mennessä omassa sarjassaan jo useita kärkituloksia saavuttanut Pykäläinen tähtää määrätietoisesti kohti menestystä. Saavutuksiin kuuluvat muun muassa useat oman sarjan kärkisijat viime vuoden Audi alpine Tourilla.

Erika Pykäläinen kuvaaja Juha Lehtonen

Alppihiihdossa kilpaillaan kuudessa eri lajissa, joita ovat vauhtilajit syöksylasku ja supersuurpujottelu eli super-G ja enemmän tekniikkaa vaativat lajit pujottelu ja suurpujottelu. Lisäksi kilpaillaan pujottelua ja syöksylaskua yhdistelevässä alppiyhdistetyssä (super combined)  sekä paripujottelussa. Pykäläinen kilpailee vuonna 2016 N16 sarjassa, seuranaan Hyvinkään Slalomseura Sukkula eli HySS.

Ensimmäisen kerran alle kolme vuotiaana suksille noussut ja 6-vuotiaana seuraan liittynyt Pykäläinen on nuoresta iästään huolimatta kahminut jo useita kisavoittoja. Viime vuoden SM-kisoissa Pykäläinen saavutti ensimmäisen sijan kaikissa kuudessa kilpailussa omassa sarjassaan. Myös 2016 on lähtenyt voitokkaasti käyntiin: 15-17 tammikuuta käydyssä Audi Alpine Ski Tourin Levin osakilpailussa Pykäläinen osallistui kahteen Super-G ja kahteen suurpujottelukilpailuun, joista kaikista tuloksena oli kirkkain mitali.

Erika Pykäläinen Kuvaajana Mikael Kurki

Nuorella lupauksella on haaveena pärjätä maailmancupissa sekä MM-kilpailussa ja laskea itsensä aina olympialaisiin asti. Myös harjoitustahti on kova: kisojen ja leirien lisäksi talvella kotona ollessaan harjoituksia kertyy viikossa viidestä kahdeksaan kertaan. Myös kesäisin harjoituksia on viikottain aina kahdeksasta yhteentoista asti. Alppihiihdon lisäksi Pykäläinen pelaa kesäisin aktiivisesti jalkapalloa.

Nuorissa on tulevaisuus, niin myös urheilun saralla. Onrego on vuonna 2016 mukana tukemassa Erikan matkaa kohti huippua!

Erika Pykäläinen

Kuvat: Juha Lehtonen, SkiSport Finland/Kuvaaja Mikael Kurki

Jaa